Spiralen
 

Om institutionen

Vores profil

Spiralen er en mindre integreret institution med plads til 90 børn fordelt på 24 vuggestuebørn og 66 børnehavebørn.

Vuggestuebørnene er fordelt i to grupper; Lilla stue og Rød stue.

Børnehavebørnene er fordelt i tre grupper: Grøn stue, Blå stue og Storegruppen.

Til hver gruppe er tilknyttet tre faste personaler. Vi råder desuden over et antal faste vikarer, der afløser under ferie og ved sygdom. Der er tæt samarbejde mellem grupperne og åbne døre det meste af dagen, så børnene har mulighed for at danne relationer på tværs af grupperne, ligesom børnene kender alle de voksne i huset og omvendt.

I Spiralen satser vi meget på ude liv og udendørs legemiljøer. Børnehavebørnene er minimum to timer dagligt, uanset vejret. Er vejret godt er der mulighed for at være ude det meste af dagen i mindre grupper, for de børn der gerne vil det. De største vuggestuebørn er enten formiddag eller eftermiddag og de mindste har mulighed for at sove i fri luft.

Vi råder over en dejlig stor legeplads med mange grønne oaser, hvor der er mulighed for hulebyggeri og leg i mindre grupper, lidt afsondret og i fred fra de øvrige børn.

Indendørs arbejder vi til stadighed på et udfordrende børne miljø, tilpasset den aktuelle børnegruppe og det enkelte barn.

Vi er meget opmærksomme på støjniveauet og arbejder målrettet og strategisk på at holde det i ave. Vi har dagligt en børnegruppe i vores satellit, samt en anden på tur i nær området. Vi er desuden meget opmærksomme på at ny indkøbt interiør er fremstillet efter de nyeste principper i forhold til støjdæmpning, samt på målrettet at få fordelt børnene i mindre grupper, så alle rum er i spil. På den måde får vi midt på dagen et roligt børne miljø hvor der er mulighed for leg og fordybelse.

Vi arbejder målrettet efter den kommunalt vedtagne science didaktiske tilgang til pædagogik, hvor vi giver børnene mulighed for under de givne rammer at følge deres egne spor, og udvikle en nysgerrig og innovativ tilgang til verden. Vi går foran og ved siden af børnene, men vi går også bagved og skubber blidt, så børnene udvikler udvikler gå på mod, og finder ud af at verden er spændende at udforske. Kompetente børn er glade børn.